Me haluamme, että kaikki voivat tuntea olonsa turvalliseksi perheessään, yhteisössään ja yhteisessä yhteiskunnassamme. Siksi ihmisiä ja yhteisöjä on tuettava niin, että otamme huomioon juuri heidän taustansa, heidän asemansa yhteiskunnassa ja ne haasteet joita he kohtaavat.

Mitkä kunniaan liittyvät konfliktit?

Tuemme ensisijaisesti kunniakäsityksiin liittyvää väkivaltaa kokevia yksilöitä. Tarjoamme keskusteluapua, moniammatillisten verkostopalaverien ja perhetapaamisten mahdollistamista ja tarvittaessa edelleen muihin palveluihin ohjaamista saattaen. Työn tärkein pohja on ihmisoikeuksien toteutuminen. Kenenkään oikeutta vapauteen, turvallisuuteen, ihmisarvoiseen elämään ja puolison valintaan ei saa rajoittaa.

Monesti koko perhe tai yhteisö on haastavassa tilanteessa, jolloin apua ja tukea tarvitaan laajemmin. On tärkeää ottaa huomioon kaikki perheenjäsenet ja riski kunniakonfliktin uusiutumiseen perheessä. Pyrimme tarjoamaan perheille ja yhteisöille työkaluja ratkaista kunniakonfliktitilanteita yksilöiden perusoikeuksia kunnioittaen ja väkivallattomasti. Näin sopu on kestävä ratkaisu.

Sopu-työssä tuemme myös kaikkia niitä ammattilaisia, opiskelijoita ja vapaaehtoistyötä tekeviä, jotka työssään Varsinais-Suomen alueella kohtaavat kunniaan liittyviä ilmiöitä, konflikteja ja väkivaltaa tai sen uhkaa. Järjestämme erilaisiin tarpeisiin räätälöityjä koulutuksia, tietoiskuja, tapahtumia, kouluvierailuja ja ryhmätoimintaa teidän ja asiakkaidenne tarpeisiin. Meihin voit ottaa yhteyttä myös, jos haluat aiheeseen perehtyneen ammattilaisen konsultaatiota asiakaskeississä, tukea verkostotyöskentelyssä tai tietoa sopivista palveluista. Voit ottaa yhteyttä myös, jos aihe kiinnostaa muuten työhösi, opintoihisi tai vapaaehtoistyösi liittyen!

Voit lukea lisää Sopu-työstä sivulta https://sopu.aurala.fi/lisaa-tietoa-meista/

Ota yhteyttä:

Hankepäällikkö Aino, aino.sopu@aurala.fi, 050 316 7703

Hanketyöntekijä Hannaneh, hannaneh.sopu@aurala.fi, 050 316 7709

Share this Page