Aino Sopu/ 18 maaliskuun, 2020/ Uncategorized/ 0 comments

Me haluamme, että kaikki voivat tuntea olonsa turvalliseksi perheessään, yhteisössään ja yhteisessä yhteiskunnassamme. Siksi ihmisiä ja yhteisöjä on tuettava niin, että otamme huomioon juuri heidän taustansa, heidän asemansa yhteiskunnassa ja ne haasteet joita he kohtaavat.

Sopu-työssä keskitymme kunniakäsityksiin liittyvien osallisuuden esteiden poistamiseen, konfliktien ennaltaehkäisyyn ja kriisityöhön. Kunniaan liittyviä haitallisia ilmiöitä ovat esimerkiksi perheenjäsenen liikkumisen, sosiaalisen vapauden ja itsemääräämisoikeuden rajoittaminen, pakkoavioliitto, sukupuolielinten silpominen sekä kontrolloinnin ja pakottamisen välineenä käytettävä lähisuhdeväkivalta, josta äärimuotona kunniamurha.

Tuemme ensisijaisesti kunniakäsityksiin liittyvästä väkivallasta kärsiviä ihmisiä. Työn tärkein pohja on ihmisoikeuksien toteutuminen. Kenenkään oikeutta vapauteen, turvallisuuteen, ihmisarvoiseen elämään ja puolison valintaan ei saa rajoittaa.

Monesti kuitenkin koko perhe tai laajempi yhteisökin on haastavassa tilanteessa, jolloin apua, tukea ja sopua tarvitaan laajemmin. Yhteisön merkitys konfliktitilanteissa on merkittävä. On tärkeää ottaa huomioon kaikki perheenjäsenet ja riski kunniakonfliktin uusiutumiseen perheessä. Pyrimme tarjoamaan yhteisöille työkaluja ratkaista kunniakonfliktitilanteita yksilöiden perusoikeuksia kunnioittaen ja väkivallattomasti. Näin sopu on kestävä ratkaisu.

Share this Post

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*